Skip to main content

09

JUL

10:00

Smashing the Silos!

The Future of Cultural Heritage Information and Visualization


Osnovni podatki

09. julij 2023 ob 10:00 do 09. julij 2023 ob 17:00
Kunsthaus Graz

Organizator: University for Continuing Education Krems, ADHO Digital Humanities Conference 2023


Opis

9. julija vas vabimo na enodnevni raziskovalni simpozij (hibridni dogodek, ki bo potekal na spletu, v živo pa v Kunsthaus v Gradcu), ki ga konzorcij partnerjev projekta InTaVia organizira v okviru konference DH2023. Simpozij bo odprl vprašanja o novostih in izzivih na področju ravnanja s podatki kulturne dediščine in njihove vizualizacije.

Projekt InTaVia si od leta 2020 prizadeva za nadnacionalno povezovanje in usklajevanje zbirk podatkov o kulturni dediščini (tako o materialnih kot nematerialnih vidikih podatkov o KD) ter za zagotavljanje dostopnosti in vidnosti teh kompleksnih zbirk širokemu krogu različnih skupnosti. Namen tega enodnevnega simpozija, ki izhaja iz razmisleka o glavnih vprašanjih in rezultatih projekta, je razširiti, poglobiti in kontekstualizirati zagon te evropske pobude z vrhunskimi prispevki strokovnjakov s področja digitalne humanistike, znanstvenikov s področja vizualizacije in praktikov skupnosti GLAM. Cilj simpozija je okrepiti sodelovanje med akterji s področij kulturne dediščine, digitalne humanistike in vizualizacije.

Za prijavo na enodnevni simpozij in informacije o programu simpozija sledite povezavi do napovedi dogodka na naši spletni strani.